۶ درصد از جمعیت ناشنوایان کشور را خوزستانی ها تشکیل میدهند
مدیرکل بهزیستی استان خوزستان با اشاره به هفته جهانی ناشنوایان ۲ لغایت ۸ مهر ماه ۹۶ با شعار مشارکت کامل با زبان اشاره گفت: هدف از این هفته ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته هایی از زبان اشاره و آگاهی عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.
مدیرکل بهزیستی استان خوزستان با اشاره به هفته جهانی ناشنوایان ۲ لغایت ۸ مهر ماه ۹۶ با شعار مشارکت کامل با زبان اشاره گفت: هدف از این هفته ارتقای فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته هایی از زبان اشاره و آگاهی عموم مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن رو به رو هستند.
غلامرضا صدیق راد افزود: ناشنوا به فردی اطلاقدمی شودکه سیستم شنوائی وی دچاراختلال شده وبه دنبال اندربرقراری ارتباط محیط، یادگیری و به کارگیری گفتارو زبان دچارمشکل و همچنین محدودیت درفعالیت های روزمره زندگی است؛ با این تعریف کمشنوایی و ناشنوایی نوعی معلولیت است که نه تنها به نشنیدن بلکه به دشواری قدرت ارتباط با دیگران نیز مربوط میشود .
وی اظهار داشت: ۶ درصد جمعیت ناشنوای کشور را خوزستانی ها تشکیل می دهند؛ به عبارتی تعداد ۱۰۳۵۷ نفر معلول ناشنوا و کم شنوا تحت پوشش بهزیستی خوزستان بوده که از این تعداد ۸۹۹ نفر زیر ۱۰ سال و۸۵ نفر زیر ۳ سال هستند و از حمایت های لازم سازمان بهره مند می شوند.
صدیق راد با بیان اینکه ۳/۱۲ درصد معلولیت ها در خوزستان ناشنوایی است گفت: معلولیت کم شنوایی و ناشنوایی سومین نوع معلولیت بعد از جسمی- حرکتی و ذهنی در خوزستان است و شهرستان های اهواز، شوش و دزفول به ترتیت بیشترین تعداد ناشنوا را دارند.
وی تصریح کرد: بر اساس پروتکل جهانی، تشخیص مشکل شنوایی یک نوزاد باید تا سه ماهگی مشخص و از ۶ ماهگی اقدامات مداخله ای شود وحداقل سن تأیید شده برای انجام عمل کاشت حلزون ۱۲ ماهگی است، مرکز کاشت حلزون شنوایی نیز، وضعیت شنوایی کودکان مشکوک به کم شنوایی را که دارای فاکتورهای خطر وجود کم شنوایی هستند یا از مراکز غربالگری شنوایی ارجاع می شوند، تا ۳ ماهگی مشخص، تا ۶ ماهگی تأیید و از ۶ ماهگی اقدامات مداخله ای را آغاز می کند.
مدیرکل بهزیستی خوزستان با بیان اینکه در حال حاضر ۴ مرکز کودک و خانواده کم شنوا و ناشنوا در شهرستان های اهواز، آبادان و دزفول با ظرفیت ۲۰۰ نفر، به ۱۳۲ کودک زیر ۱۰ سال خدمت رسانی می کنند اظهار داشت: پس از غربالگری اولیه شنوایی نوزاد و ارجاع به پزشک و شنوایی شناس در صورت تشخیص کم شنوایی پایدار در کودک توسط متخصصان مرکز کاشت مبنی بر پایش شنوایی و گفتار، تشکیل پرونده برای فرد صورت می گیرد و همزمان، تشکیل پرونده در بهزیستی نیز انجام می شود.
وی ادامه داد: مرکز کاشت حلزون اهواز در سال ۹۵ برای ۱۰۰ کودک زیر سه سال کاشت حلزون انجام داده است. و از سال ۹۲ تا کنون بیش از ۲۵۰ مورد کاشت حلزون برای کودکان زیر ۳ سال انجام شده است.
صدیق راد در پایان در رابطه با دیگر خدمات سازمان بهزیستی به ناشنوایان بیان کرد: سازمان بهزیستی با هدف رفاه جامعه ناشنوای استان و حفظ حقوق آنها، خدمات مختلفی در حیطههای آموزشی، رفاهی، درمانی، حرفهآموزی و اشتغال به این قشر ارائه میکند
برچسب ها :کوشاخبر ، مدیرکل بهزیستی خوزستان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰